Sima (piaci) lángos |
Összetevők
|
Krumplis lángos |
50 dkg
|
liszt
|
50 dkg
|
2,5 dkg
|
friss élesztő
|
3 dkg
|
1 tk
|
só
|
1 tk
|
1 tk
|
cukor
|
1 tk
|
3 dl víz / 2,5 dl 2,8%-os tej
|
folyadék
|
2 dl 2,8%-os tej
|
–
|
olaj
|
5 ek
|
–
|
krumpli
|
20 dkg
|
+ 5 dl olaj a sütéshez
|
||
Mit kell csinálni?
|
||
Cukor + 1 dl tej + élesztő = felfuttatás
(porélesztőnél nem kell) |
Előkészületek
|
Krumplifőzés
Cukor + 2 dl tej + élesztő = felfuttatás
Főtt krumpli összetörése
|
Száraz + élesztő + folyadék
|
Keverés
|
Száraz + élesztő + krumpli
|
Könnyű tésztává
|
Dagasztás
|
Homogén tésztává
|
30 perc
|
Kelesztés
|
30 perc
|
Kilapítás + tépés
|
Kezelés
|
Kinyújtás 1 cm-re, szaggatóval lyukasztás
|
–
|
Pihentetés
|
20 perc
|
Sütés
|
||
A kenyér élet. Az élet szép. A szép kenyér. Életszépek egy cerealistától. Csak úgy.
Magtár
Igazi lángos
Feliratkozás:
Megjegyzések (Atom)