Magtár

Igazi lángos

Sima (piaci) lángos

Összetevők

Krumplis lángos

50 dkg
liszt
50 dkg
2,5 dkg
friss élesztő
3 dkg
1 tk
1 tk
1 tk
cukor
1 tk
3 dl víz / 2,5 dl 2,8%-os tej
folyadék
2 dl 2,8%-os tej
olaj
5 ek
krumpli
20 dkg
+ 5 dl olaj a sütéshez

Mit kell csinálni?
Cukor + 1 dl tej + élesztő = felfuttatás
(porélesztőnél nem kell)
Előkészületek
Krumplifőzés
Cukor + 2 dl tej + élesztő = felfuttatás
Főtt krumpli összetörése 
Száraz + élesztő + folyadék
Keverés
Száraz + élesztő + krumpli
Könnyű tésztává
Dagasztás
Homogén tésztává
30 perc
Kelesztés
30 perc
Kilapítás + tépés
Kezelés
Kinyújtás 1 cm-re, szaggatóval lyukasztás
Pihentetés
20 perc
Sütés